12:14
День цивільного захисту

                                                          День цивільного захисту

   20 травня 2016 року на базі нашої школи пройшов  День цивільного захисту. Програма показового Дня цивільного захисту була цікавою й насиченою. Для учнів було проведено різнопланові заходи: відпрацювання нормативів ЦЗ, практичні заняття з надання домедичної допомоги постраждалим, тренування по користуванню індивідуальними засобами захисту, зокрема протигазом, марлевими пов’язками тощо.
Під час проведення тематичних навчально-виховних заходів учні 1-4-х класів представили яскраву практично-розважальну програму «Цінуй і бережи здоров'я». Школярі декламували вірші сучасних поетів,  а також звернулися до творів українських письменників,  у яких були описані картини пожежі,  ознайомили всіх присутніх з правилами поведінки на водоймах та з незнайомими людьми, інсценізували правила поведінки на дорозі.  Із захопленням глядачі повторювали правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, алгоритм виклику рятувальних служб, попереджувальні, заборонні й наказові знаки.
Одним з етапів Дня ЦЗ за сигналом було проведено оповіщення учасників навчально-виховного процесу про пожежу на території школи. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення школи та вийшли на подвір’я навчального закладу.
На спортивному майданчику між учнями 5-9 класів була проведена спортивна естафета з елементами ЦЗ, у  якій учні показали злагоджені, чіткі командні дії під час надзвичайної ситуації.
Показовий День ЦЗ був проведений на достатньому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від його завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Педагоги обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, а школярі отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

 

   

 

Переглядів: 515 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar