09:39
Природоохоронні акції

                                                         Про природу піклуємося змалку


      З метою формування в дітей ціннісного ставлення до природи, збереження навколишнього середовища, формування гармонійного співіснування людини і природи, бажання оберігати і примножувати природні багатства рідного краю в Крупівській школі було проведено ряд екологічних акцій.
     Екологічне виховання слід починати з молодшого шкільного віку. Спочатку діти вчаться помічати прекрасне та незвичне навколо себе, учаться спостерігати, милуватись природою, посильно охороняти природу, не шкодити їй, робити довкілля чистішим.
Проблема забруднення навколишнього середовища стала обговорюватись частіше. Юні крупівчани замість обговорень вирішили діяти.
      З 14 березня стартувала акція «Посади дерево». Упродовж тижня учнями було висаджено 5 га лісу (8-9 класи). На території школи зусиллями учнів 1-6 класів було посаджено близько 100 садженців берези, 30 – бузку, горобини та 8 садженців плодових дерев: вишні та яблуні.
Під час акції школярі не лише залучалися до природоохоронної роботи, але й навчилися правильно розміщати саджанці, отримали інформацію про подальший догляд за деревами.
04 квітня учні та вчителі школи після закінчення навчання взялися за прибирання. «Наші чисті узбіччя» - під таким гаслом діти разом із класними керівниками взялися впорядковувати край дороги, яка веде до нашого села.
Також вихованці охоче прийняли участь в акції «Чиста школа – чисте довкілля», прибирали шкільне подвір'я та територію біля школи, бо вона – це наш дім і добре коли затишно в ньому.
На жаль, у навчальних програмах на вивчення тем екологічного спрямування відводиться досить мало часу, отож, більше уваги даним темам ми приділяємо в позакласній роботі.


                                                                                                                                                                   Заступник голови учнівської ради
                                                                                                                                                        Шпаковська Марія

Переглядів: 495 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar