10:58
Свято Шевченка

                                        «Шевченко – наш. Він для усіх століть»

   В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 202 роки минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
З нагоди дня народження відомого українського генія Т. Г. Шевченка у школі була проведена літературно-музична експозиція «Шевченко – наш. Він для усіх століть».
Ведучі заходу здійснили віртуальну подорож сторінками життя та творчості Шевченка. Вони наголосили, що творчість Великого Кобзаря не тільки значне явище історико-літературного минулого, а і невід’ємна частина сучасної культури. Адже саме він відкрив світові національне буття українців, здійснивши тим самим свою історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу. Юні читачі натхненно декламували вірші, в кожному з яких оспівана могутня Вкраїна, найвища краса і життєва основа – слово.
На закінчення заходу Віта Федорівна Пришко звернулася до всіх присутніх зі словами: «Скільки б часу не пройшло ім’я видатного українського Кобзаря буде надихати на нові звершення, на нове, красиве майбутнє, на любов до своєї Батьківщини».

 

  

Переглядів: 376 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar