13:13
Загальношкільне свято "Українські забавлянки"

                                "Українські забавлянки"

   Останнім часом активно відроджуються культурні цінності нашого народу, які донедавна були забуті та викоріненні зі свідомості українців. Одним із таких культурних надбань є народна гра, яка відображує характер, темперамент, почуття, побут, звичаї українців. Народні рухливі ігри - неоціненний виховний скарб, який залишили нам наші прадіди. У результаті життя й побуту мільйонів людей протягом віків в Україні сформувалися самобутні народні ігри, які шліфувались і перевірялись досвідом людей багатьох поколінь. У них як у дзеркалі відображуються звичаї нашого народу, їх побут й уявлення про світ.
     «Як дитина бігає і грається, так їй здоров’я усміхається», - стверджує прислів’я. Чим більше дитина рухається, тим краще росте й розвивається. Народні рухливі ігри за змістом і формою прості та доступні дітям різного віку. Кожна гра, кожна забава має свої специфічні функції та розвиває фізичні й моральні якості.
     07 квітня у школі пройшло свято «Українські забавлянки», яке готували учні 1 та 2 класів. На захід прийшли і батьки вихованців. Дітки продемонстрували велику кількість потішок, хороводів, пісень-ігор, лічилок, скоромовок тощо.
   У залі панувала атмосфера гарного настрою та кожен дорослий зміг перенестися у своє дитинство.





 

Переглядів: 439 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar