11:08
Чорні крила голодомору 1932-1933 років

                                                                  «Без права на забуття»

«Запали свічку пам’яті!». Такі звернення до українців почали лунати з телевізійних екранів та радіомереж ще за тиждень до 26 листопада. Сумний день. Скорботний. Для історії нації — знаковий. Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу — це безпрецедентний злочин у світовій історії. Масштаб цієї трагедії важко осягнути і неможливо зрозуміти. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — геноцид.
Традиційно у нашій школі, з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, були проведені такі заходи: відеолекторій «Без права на забуття», виставку літератури та фотографій «Чорні крила Голодомору 1932-1933 рр.», випущено тематичний номер загальношкільної газети «Весела перерва» («Великий голод – вічний гріх»), який можна переглянути за посиланням:http://ru.calameo.com/read/004215801d2197d163e5b
Історія має властивість повторюватися. Тому уникнути в майбутньому таких трагедій – наше завдання. Ми зможемо не допустити жахливих повторень тільки тоді, коли усвідомимо, що було з нами. Не може бути справедливості та щастя на муках і смерті.

     

Переглядів: 469 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar