18:57
День Соборності України
День Соборності України
  День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі був проведений захід «Моя єдина Україна». У залі лунали патріотичні вірші про Україну, які з гордістю декламували учні школи: Прохоренко Назар (3 кл.), Буба Максим (3 кл.), Адамчук Софія (4 кл.), Токарчук Анастасія (5 кл.), Чудінович Дарина (6 кл.). Згадали на святі та вшанували хвилиною мовчання перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Адже саме сьогодні виповнилося рівно 5 років з дня загибелі активістів Євромайдану. На закінчення заходу учениця 7 класу Шевчук Наталія виконала пісню «Нехай квітує Україна!».
Класні керівники провели виховні години та бесіди з учнями на теми: «Я громадянин України», «Я люблю свою країну», «Україна – єдина країна», «Акт злуки УНР і ЗУНР», «Єднання заради незалежності».
Всі заходи були спрямовані на те, щоб ще раз переконатися, що в якому б куточку країни ми не мешкали, якою б мовою не спілкувалися, наші серця об’єднані любов`ю до України.
  
Переглядів: 374 | Додав: olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar